• slider2
  • slider10
  • slider1
  • slider9
  • slider6
  • slider8
  • slider7
  • slider3
  • slider5
  • slider4

Het pension voor de honden

hondHet hondenpension bestaat uit 12 kennels die zijn onderverdeeld in 2 gedeelten, nl een gedeelte waar de slaapplaats is en een gedeelte dat overdekt buiten is.Tussen beide gedeelten is een schuifdeur, zodat er makkelijk gereinigd kan worden. Deze schuifdeur zit alleen dicht tijdens de schoonmaakperiode.

De kennels zijn ruim van opzet, nl. 150 x 300 cm voor iedere afdeling. Dus in totaal 150 x 600 cm, zodat er meerdere honden bij elkaar kunnen verblijven. Dit natuurlijk alleen wanneer de honden goed met elkaar overweg kunnen en er geen andere redenen zijn, waarbij het wenselijk is dat ze solitair verblijven, b.v. loopsheid. De kennels zijn centraal verwarmd.                                                                                                                                                                

Bij droog weer kunnen de honden naar de speelplaats, betegeld en omgeven door een hoog hek waar de honden niet uit kunnen klimmen of springen. Er is bewust niet voor gras gekozen i.v.m. het reinigen van de speelplaats en na een regenbui wordt het niet drassig.


De honden worden een paar keer per dag even aan de lijn uitgelaten op het eigen terrein, bij de bomen en in het gras, waarna ze of naar binnen of naar de speelplaats gaan. De speelplaats wordt in roedels gebruikt.


Als een hond in het pension komt moet hij volgens het schema van uw dierenarts gevaccineerd zijn, namelijk de cocktailprik en een aparte neusdruppel-vaccinatie tegen kennelhoest (bordetella). De cocktailvaccinatie moet minimaal 2 weken van tevoren zijn gegeven. De neusdruppel vaccinatie heeft een periode van 5 dagen nodig om in te werken en mag niet ouder dan 1 jaar zijn. Een recente titterbepaling  van uw hond is ook goed.

Het vaccinatiebewijs of de titterbepaling altijd meenemen! Het spreekt voor zich dat uw hond vlovrij moet zijn.


De hond moet zijn eigen beddengoed en mag speelgoed, eigen voer en kluiven meenemen. Het beddengoed moet wél gewassen kunnen worden. Liever geen mooie spullen, er kan een ongelukje gebeuren.


Ook dieren die loops zijn of bijvoorbeeld suikerziekte hebben kunnen komen logeren. Vergeet in dit geval niet de medicatie en een briefje waar alle nodige informatie op staat.


Honden die geen eigen voer meenemen krijgen hier natuurvoeding , vers of gedroogd vlees en/of pens en op zijn tijd een koekje of een andere lekkernij. Diëetvoer altijd zelf meebrengen.


We beschikken over een ziekenboeg. Dit is een kamertje met 2 kennels en daar komen meestal de dieren die extra zorg of rust nodig hebben. De honden waarvan de eigenaren op Texel zijn (bijvoorbeeld toeristen) hebben de mogelijkheid om overdag, behalve zondags, tussen 9.00 en 18.00 uur hun hond(en) op te halen voor een wandeling.
Wilt u bijvoorbeeld een dagje golven, zwemmen, varen, naar Vlieland of naar Ecomare? U kunt uw hond ook voor slechts één dagje bij ons onderbrengen. Wel graag van te voren bespreken.

 

We proberen zo veel mogelijk uw wensen te vervullen, maar alles in overleg. 's Avonds willen wij zoveel mogelijk rust in de kennel!